Reflectiescherm 2

Reflectiescherm

Om meer te weten te komen over hoe reflectieschermen werken heb ik mijn nichtje geassisteerd bij haar shoot. We hebben diverse foto’s buiten gemaakt waarbij ik geholpen heb met licht enz.

Module opdracht mode

Bij deze foto komt het licht van achteren. Om haar gezicht toch zichtbaar te krijgen heb ik met een gouden reflectie scherm zo veel mogelijk licht naar haar gezicht proberen te sturen. Ik stond rechts van de camera. Mijn reflectiescherm hield ik laag zodat haar hele gezicht onder de hoed werd gefotografeerd.

Module opdracht mode

Ook bij deze foto heb ik ervoor gekozen om de gouden reflectie scherm te gebruiken. Het licht komt van links en met de reflectie scherm wou ik de rechterkant van haar gezicht iets oplichten. Ik heb een gouden reflectie scherm gebruikt. Wanneer je de reflectie in de beste hoek stond was de reflectie veel te hard waardoor er helemaal geen schaduw had. Door net wat door te draaien ontstond er een zachte gouden gloed waardoor de schaduwen net wat zachter werden. Ik stond ook hier rechts van de camera.

Module opdracht mode

Het licht komt van links achter de camera. Deze was achter zeer hard omdat we overdag fotografeerde. Door middel van de diffusie scherm heb ik het licht wat zachter gemaakt.

Module opdracht mode

Licht komt van rechts/rechtsachter de camera. ik heb zacht opvullicht gebruikt aan de linker kant.

Module opdracht mode

Licht komt van rechts. ik heb zacht opvullicht in haar gezicht gebruikt aan de linker kant.

Module opdracht mode

bewust niet gekozen om extra licht te gebruiken.


Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *